De winst van Ajax in de Champions League Ajax gisteravond leverde Jeroen Slop een miljoen euro extra televisiegelden miljoenop. Pure winst voor de financieel directeur van Ajax, die jaarlijks slechts de groepsfase van de Europa League begroot. “Dit jaar hebben we weer circa 27,6 miljoen euro aan de Champions League verdiend”, aldus Slop in De Telegraaf.

Hoeveel leuker is jouw werk dan pakweg vier jaar geleden?
“Elke dag is anders. Maar als je doelt op vijf jaar op rij in de poulefase van de Champions League spelen en vier landstitels op rij winnen, met mede als gevolg dat we er financieel een stuk beter voorstaan dan toen, dan is dit prettiger natuurlijk.”

Wat levert de instroom in de Europa League jullie op? En plaatsing voor elke volgende ronde?
“Deze plaatsing levert ons 0,2 miljoen extra op. Mochten we een ronde verder komen dan is dat bedrag 0,35 miljoen euro. En zo loopt dat verder op.”

Vanaf komend seizoen schrijft Ajax ook zonder Champions League en inkomsten van grote transfers zwarte cijfers. Hoe hebben jullie dat precies bewerkstelligd?

“Dit beleid hebben we een aantal jaren geleden ingezet. Het is een gevolg van betere kostenbeheersing. Dat zie je met name bij de salarissen van de spelers, maar bijvoorbeeld ook door huurverlaging in de overeenkomst met de ArenA.”

Hoe trots ben je op die prestatie?
“Wij vinden het bijzonder om in een miljoenenbal als de Champions League mee te kunnen doen als je in de Europa League zonder die grote inkomsten break-even kunt draaien.” Ajax nieuws Ajax1.nl