Zondag is de grote exodus van Ajacieden begonnen. Zo’n 4.000 reizen er af naar Madrid verspreid over een aantal dagen.

Maar hoe spendeer je je tijd voordat het eindelijk dinsdagavond 21.00 is? Bovendien is de training van Ajax maandagavond ook niet open voor publiek, dus ook die tijdsbesteding valt weg. We hebben een aantal tips voor de voetbaltoerist! Op zoek naar niet voetbalgerelateerde uitjes? Check dan eens travelersmagazine.nl voor andere leuke tips.

Leganes – Levante

Geen open training op de maandagavond, dan moet je toch wat anders. Gelukkig telt Madrid flink wat voetbalclubs oo het hoogste niveau en speelt er daarvan zelfs eentje thuis op de maandagavond. Om 21.00 neemt Leganes het op tegen Levante. De club, die iets ten zuiden van Madrid speelt, heeft een erg fraai stadion dat zeker een bezoekje waard is. Een kaartje eenvoudig te koop op de website van de club en hoeft je slechts €15 te kosten. Je bereikt het stadion eenvoudig met metro, trein of taxi.

Stadiontour Wanda Metropolitano

Ajax heeft een mooie deal geregeld met Atlético Madrid. Wie een kaartje heeft voor het uitvak, krijgt 40% korting op een stadiontour bij de rivaal van Real. Wel even van te voren reserveren via de site. Een mooie kennismaking met het stadion waar dit jaar ook de finale van de Champions League gespeeld wordt!

Stadiontour Bernabeu

Wil je wat meer van Bernabeu zien dan de vijfde ring? Dan is een stadiontour een aanrader! Het stadion van Real is toch best indrukwekkend, dus een tour is zeker de moeite waard, ondanks dat het best prijzig is. Je komt in de kleedkamers, persruimte en kunt het hele stadion door lopen.