© Proshots

Peter Bosz is blij met de drie punten, maar was na afloop minder tevreden over het vertoonde spel. De hoofdtrainer realiseert zich echter ook dat er niet 34 wedstrijden in het seizoen goed gespeeld kan worden. “Ik ben tevreden met de drie punten, niet met het spel. Ik vond dit niet één van onze beste wedstrijden. We raakten gaandeweg de eerste helft de grip kwijt op de wedstrijd. We begonnen nog wel redelijk”, blikt hij met de NOS terug op de wedstrijd.

“Het ligt altijd aan twee kanten. Het zal zeker ook de verdiensten van Groningen zijn, maar ik probeer altijd naar mijn eigen ploeg te kijken. En wij hadden het beter moeten doen”, vervolgt Bosz.

“De grotere kansen in de wedstrijd zijn wel voor ons geweest, maar dat kwam niet uit sprankelend spel voort. Nadat je de penalty mist, en de 3-0 niet maakt, en nog tien minuten moet spelen, weet je dat het in het voetbal altijd ineens kan omdraaien. Dat gebeurde gelukkig niet. Al met al hebben we wel terecht gewonnen, maar nogmaals ik heb niet echt een goed Ajax gezien vandaag. Je kan niet 34 goede wedstrijden spelen. Je zult in een seizoen ook slechte wedstrijden spelen. En als je die dan toch met 2-0 weet te winnen tegen een goede ploeg zoals Groningen, dan moet je daar ook tevreden mee zijn.”