Het jaar 2018 was een doelpuntrijk jaar voor Ajax. In competitieverband werden er namelijk 130 doelpunten gemaakt, 42 meer dan in 2017. Ajax1.nl blikt terug op de vijf mooiste Ajax goals van het afgelopen jaar.

5. Nousair Mazraoui Ajax – Benfica (1-0)

De ontlading was misschien wel mooier dan de goal, maar dat doet er niet toe. Mazraoui zorgde voor een ware explosie in de ArenA met zijn late doelpunt tegen Benfica. Een goal die we niet snel zullen vergeten.

4. Zakaria Labyad NAC Breda – Ajax (0-3)

Veel hebben we nog niet kunnen genieten van Zakaria Labyad, maar deze volley is er eentje om in te lijsten. Het kunststukje van Labyad werd verkozen tot doelpunt van de maand november.

3. Daley Blind Ajax – de Graafschap (8-0)

Doelpunten van Daley Blind zien we niet vaak, maar tegen de Graafschap was het opeens drie keer raak. Deze heerlijke streep was natuurlijk het absolute hoogtepunt van zijn hattrick.

2. Lasse Schöne SC Heerenveen – Ajax (0-4)

Iemand die natuurlijk niet mag ontbreken in een top vijf mooiste doelpunten is Lasse Schöne. De Deen opende tegen SC Heerenveen met deze waanzinnige knal al na drie minuten de score.

 

1. Nicolás Tagliafico Ajax – AEK Athene (3-0)

Al snel wisten we dat Tagliafico een strijder pur sang was, maar dat Nico ook briljante doelpunten kon maken kwam als een verrassing. Tegen AEK maakte de Argentijn twee doelpunten, waarvan deze schitterende drop kick. Beter kun je niet beginnen aan de groepsfase van de Champions League!