Het is de afgelopen weken behoorlijk koud geweest en de temperaturen zullen nog wel een tijdje laag blijven. Inmiddels is de tweede helft van het voetbalseizoen alweer in volle gang en moet er wel gewoon getraind worden. We zien foto’s voorbij komen van goed ingepakte Ajacieden: mutsen, nekwarmers en handschoenen zijn op alle plaatjes te zien. Vooral nieuwelingen Traoré, Magallán en Varela lijken nog even te moeten wennen aan het koudere weer in Nederland. Gelukkig voorziet Ajax ze van de juiste trainingskleding, maar hoe zorg jij ervoor dat je warm blijft tijdens je voetbaltraining? Ajax1.nl en de voetbalshop van Decathlon zetten 5 musthaves voor trainen bij koud weer op een rijtje.

Thermoshirt

Bij koud weer is regel 1: draag laagjes! Dit is ook de reden dat je veel Ajacieden met twee shirts ziet lopen tijdens de wedstrijden: een thermoshirt als onderlaag en een shirt met korte mouwen er overheen, in plaats van gewoon een shirt met lange mouwen. Door meerdere lagen te dragen blijf je beter warm en heb je de mogelijkheid om eventueel een laag uit te trekken als het toch te warm wordt. De basis is in ieder geval het thermoshirt. Dit thermoshirt absorbeert zweet en voert het af naar buiten. Zo blijft je huid droog en koel je niet af. Omdat het Kipsta thermoshirt Keepdry 500 uit de voetbalshop van Decathlon een goed aansluitend model heeft, houdt het bovendien je lichaamswarmte vast. De stof is rekbaar en droogt enorm snel, de ideale basis dus. Over je thermoshirt draag je een gewoon shirt, bij voorkeur met lange mouwen. Als het écht koud is, kun je eventueel ook nog een trainingsjack er overheen dragen.

Muts

De meeste warmte verlies je via de lichaamsdelen die het minst goed bedekt zijn. Meestal is dat het hoofd, aangezien het dragen van een muts nog weleens wordt vergeten. Maar wanneer je gaat trainen met koud weer, is het dragen van een muts een absolute must! En ook heel handig: met de Kipsta muts Keepdry 500 kun je nog steeds een prima kopbal binnen knikken. Aan de voorkant van de muts vind je namelijk een siliconen print, die zorgt voor voldoende controle bij kopballen. Deze muts is ook erg handig voor de vrouwelijke voetballers: achteraan de muts is een verborgen opening te vinden, voor mensen met lange haren.

Thermobroek

Ook hier gaat het nog weleens mis! Een thermoshirt, lange mouwen eroverheen en dan wel een korte broek dragen. Juist: ook een lange broek is onmisbaar met koud weer. Zo houd je het grootste oppervlakte van je lichaam, je benen, warm. Bij iets minder koud weer, kun je ook een thermobroek met een kort broekje er overheen overwegen. Is het écht koud, draag dan een thermobroek en lange trainingsbroek. De Kipsta thermobroek Keepdry 100 houdt je warmte vast en voert vocht af. De stof is rekbaar, zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Regenjack

Er is niks vervelender dan trainen in de regen. Als je niet de juiste kleding aan hebt tenminste. Er valt de laatste tijd ook flink wat regen in Nederland en dan mag een goed regenjack dus ook niet ontbreken tijdens je voetbaltraining. Wanneer je nat regent, koel je namelijk snel af. Bij Ajax worden uiteraard regenjacks van sponsor Adidas gedragen, maar gelukkig zijn er voor de amateurvoetballer ook uitstekende goedkopere regenjacks. De Kipsta regenjas T100 is dus een must, deze is waterdicht, slijtvast en is speciaal ontwikkeld voor voetballers: je kunt je vlot blijven bewegen.

Handschoenen

Tot slot: handschoenen. Waar de één ervan gruwelt, zweert de ander erbij. Zo zien we Hakim Ziyech bijvoorbeeld geregeld in korte mouwen spelen, maar wél met handschoenen aan. Je handen koelen over het algemeen nu eenmaal snel af. Heb jij ook snel last van koude handen? Schaf dan een paar Kipsta Keepwarm handschoenen aan in de voetbalwinkel van Decathlon.