Ajax is momenteel in Orlando, VS, voor een trainingskamp. Tijdens de oefentrip zal Ajax deelnemen aan de Florida Cup. Onze verslaggever Michael volgt de selectie op de voet en houdt ons van alles op de hoogte.

Het was zover, het toernooi dat hier overal op zijn Amerikaans gepromoot wordt gaat van start met een eerste officiële persconferentie in een Resort bij Universal Studios.

Het is een zonnige ochtend, zoals zo het zo vaak is hier in Florida. Om 10:00 uur start de persconferentie. Eenmaal aangekomen bij het resort word ik netjes naar de juiste plek begeleidt om zo de persconferentie bij te mogen wonen. Het is tot in de puntjes toe geregeld, zoals je kunt verwachten in Amerika en zo kom ik snel de zaal binnen.

Opvallend veel Braziliaanse, Amerikaanse en Mexicaanse pers is aanwezig, waar op mij na, geen Nederlandse pers te vinden is. De mensen hier zijn enorm trots op dit toernooi. Een toernooi dat bestaat uit 4 wedstrijdjes, verspreid over twee dagen. Dit toernooi bestaat niet uit enkel twee wedstrijdjes, het is een evenement waarin elke dag wel iets plaatsvindt. Het is een totaalplaatje, waar het commercieel belang -om het zo maar te zeggen- op een vrij hoge plaats staat.

Na een toespraak van Edwin van de Sar en alle andere nodige toespraken, is het al snel genoeg duidelijk dat Ajax nog steeds een grote naam heeft. Edwin van de Sar wordt geïnterviewd door journalisten uit alle hoeken en is enorm populair.

Vervolgens was het tijd voor het leukste gedeelte van de dag: De Legends game.
Met de bus vanaf het resort, kwamen we aan in de Universal Studios. Speciaal voor deze gelegenheid is er een voetbalkooi gemaakt met kunstgras en een tribune, om hier midden in het park een wedstrijd te laten spelen. Na een voorprogramma van ongeveer 3 uur lang, waarin De Ligt met de Minions, Spongebob en Scooby Doo op de foto mocht en Neres met de Braziliaanse influencer Fred een wedstrijdje latje-trap mocht spelen, welke hij overigens verloor.

Er is een enorme show van gemaakt, het past allemaal in het plaatje van dit evenement. De Braziliaanse fans zijn massaal aanwezig en hier en daar zien we een aantal verdwaalde Ajax-fans, die ook nieuwsgierig zijn.

Het wordt drukker langs de lijnen en de Legends match staat eindelijk op het punt van aftrappen, nadat Edwin van de Sar met de Braziliaanse ‘Legend’ Denilson een balletje heeft getrapt.

Ajax – Sao Paulo, een voorproefje. Wie deze wedstrijd wint gaat door naar de finale tegen de winnaar van Flamengo – Eintracht Frankfurt. De huidige Ajax-selectie verspreidt zich langs de boarding om de oud-Ajacieden te steunen. De wedstrijd loopt minder goed af, het eindigt in 5-3 voor Sao Paulo.

Tijd voor de Ajacieden om het park in te gaan, ze kunnen hier vrij rondlopen zonder dat er iemand naar ze toe komt voor een foto. Het is misschien toch wel goed om Amerika maar eens te laten zien wie Ajax is.