Ben je groot voetbalfan maar heb je nog nooit een voetbalreis naar het buitenland gemaakt? Dan geven we je hier 8 hele goede redenen waarom ook jij gewoon eens een keertje zo’n leuke voetbalreis zou moeten boeken!

1: Ga naar een echte voetbalbestemming

Niet alleen in Europa maar overal ter wereld zijn er voetbalbestemmingen die tot de verbeelding spreken van elke voetballiefhebber. In stadions zoals Wembley in Londen, Anfield in Liverpool en Camp Nou in Barcelona wordt namelijk tot op de dag van vandaag voetbalgeschiedenis geschreven. Een geheel verzorgde voetbalreis naar zo’n beroemde voetbalbestemming is een unieke ervaring die je echt eens meegemaakt moet hebben. Wil je nog meer genieten? Breid je bezoek dan eenvoudig uit met een rondleiding door het fameuze stadion in kwestie.

Wil je meer informatie over allerlei verschillende voetbalbestemmingen? Kijk dan op dik.nl voor de leukste voetbalreizen, de beste tips en de voordeligste prijzen.

2: Zie je favoriete team in het echt spelen

Veel voetbalfans hebben naast hun favoriete club in de Nederlandse competitie ook wel een team in het buitenland waar hun hart sneller van gaat kloppen. Die ploeg niet alleen op televisie maar ook een keer in het echt zien spelen is natuurlijk een geweldige belevenis. Of het nu om de kampioenswedstrijd gaat of een een duel met een team uit het rechter rijtje, je favoriete spelers in hun thuistenue recht voor je neus kunnen bewonderen is natuurlijk altijd geweldig. 

3: Bij een geheel verzorgde voetbalreis is echt alles geregeld

Wanneer je kiest voor een geheel verzorgde voetbalreis hoef je zelf amper nog iets te regelen. Bij de meeste voetbalreizen zit namelijk niet alleen het vliegticket, het kaartje voor de wedstrijd en een eventuele hotelkamer bij de prijs inbegrepen, maar ook het vervoer van en naar het stadion. Het enige wat je dus hoeft te doen is de voetbalreis te kiezen die je het leukste lijkt en die het beste bij je budget past. Soms kun je een voetbalreis zelfs helemaal naar wens zelf samenstellen, bijvoorbeeld door je zitplaats te upgraden, een mooier hotel te kiezen of je bezoek aan de stad te verlengen om er een echte citytrip van te maken met de wedstrijd als hoogtepunt.

4: Je hebt altijd een geldig kaartje

Een voetbalreis boeken bij een betrouwbare reisorganisatie gespecialiseerd in voetbalreizen is de beste manier om te zorgen dat je geen kat in de zak koopt. Vrijwel elke wedstrijd worden er mensen bij het stadion geweigerd omdat ze zonder het door te hebben een vals kaartje hebben gekocht. Daar hoef jij je geen zorgen om te maken wanneer je gebruikmaakt van een georganiseerde voetbalreis want de tickets worden dan direct bij de officiële verkooppunten ingekocht.

5: Achter de schermen kijken bij de grootste clubs van Europa

Een voetbalreis hoeft niet alleen te bestaan uit het bezoeken van de wedstrijd, want je kunt het ook prima combineren met een rondleiding door het stadion. Veel beroemde voetbalstadions bieden een stadiontour aan, zoals bijvoorbeeld Camp Nou in Barcelona, Bernabéu in Madrid en de Allianz Arena van Bayern München. Zo bekijk je met eigen ogen de kleedruimtes waar de spelers zich voorbereiden op de wedstrijd. Of waan jezelf even onderdeel van het eerste elftal terwijl je door de catacomben naar het veld loopt. Let wel op dat een rondleiding meestal niet wordt gegeven op de dag van de wedstrijd zelf dus kom het beste een dag eerder of blijf juist een dag langer.

6: Een voetbalreis hoeft helemaal niet duur te zijn

Een goede reden om af en toe een leuke voetbalreis te maken is dat dit helemaal niet zo duur hoeft te zijn als je wellicht dacht. De reizen naar grote wedstrijden tussen twee titelkandidaten of wedstrijden uit de Champions League zijn natuurlijk altijd prijzig, maar je kunt ook gewoon een wedstrijd uitkiezen van een grote club tegen een kleiner team. Dan kun je nog steeds genieten van de beste voetbalspelers die er op de velden te vinden zijn, maar dan wel tegen een fractie van de toegangsprijs. Wanneer je dan ook nog eens een voordelig hotel neemt en op tijd het vliegticket boekt kun je met enkele honderden euro’s per persoon al een prachtige voetbalreis meemaken.

7: Een unieke voetbalsfeer proeven

Fans maken het voetbal en in bepaalde stadions hangt vooral een unieke sfeer dankzij de altijd fanatieke aanhang. Dat hoeft lang niet altijd een grote club te zijn, want ook kleinere cultclubs zoals Millwall in Engeland en St. Pauli in Hamburg hebben supporters die van elke wedstrijd een spektakelstuk maken. Zoek je die unieke sfeer toch in wat bekendere stadions, dan bieden teams als Liverpool en Borussia Dortmund ook een unieke en indrukwekkende voetbalsfeer. Voetbalreizen boeken kan naar heel veel landen en naar allerlei verschillende clubs met elk hun eigen kermerkende voetbalsfeer.

8: Het is altijd een onvergetelijke ervaring

Een beroemde buitenlandse voetbalclub bezoeken is gewoon altijd een onvergetelijke ervaring. Vooral wanneer het om een beladen wedstrijd gaat of eentje waarbij de prijzen verdeeld worden. Maar zelfs wanneer je een bezoekje brengt aan een topclub tegen een relatief ‘makkelijke’ tegenstander wordt het voor elke voetbalfan gegarandeerd genieten!