Ajax speelt aanstaande zondag de absolute Eredivisie-kraker tegen PSV, waarbij de Amsterdammers moeten winnen om in de titelrace te blijven. Oud-aanvaller Bryan Roy denkt dat Ajax ‘veel meer kwaliteit heeft’ en dan ook aan het kortste eind gaat trekken.

“Ajax heeft het betere team en dit seizoen ook laten zien goed onder druk te kunnen presteren. PSV zal moeten meevoetballen, want ik vind niet dat ze een team hebben dat heel goed kan inzakken”, zegt Roy in De Telegraaf. “Het zou ook een aanfluiting zijn als ze de bus parkeren.”

“Als het op voetbal aankomt, dan heeft Ajax zoveel meer kwaliteit”, vervolgt de 32-voudig oud-international. “Ik kan als voetballiefhebber echt genieten van spelers als Tadic, Ziyech en De Jong. Met deze ploeg had Ajax eigenlijk al een straatlengte voor moeten staan op PSV, maar ze hebben te veel punten laten liggen.”

“Dit is dé kans om voor Ajax om het alsnog naar zich toe te trekken. Als Ajax deze wedstrijd wint, dan worden ze kampioen. Met een voorsprong van twee punten gaat PSV het niet redden.”