Lisandro Martínez werd in de eerste wedstrijden in de defensie opgesteld, maar wordt de laatste weken door Erik Ten Hag gebruikt op het middenveld. Mario Been is onder de indruk van de Argentijn, die deze zomer voor een bedrag van naar verluidt zeven miljoen euro overkwam van Defensa y Justicia.

“Die jongen kan meer dan menigeen denkt”, zegt Been in De Telegraaf. “”Veel mensen twijfelen of Martinez wel een echte Ajax-middenvelder is. Dan kijken ze vaak als eerste naar de techniek van de betreffende speler en of hij een goede steekbal kan geven. Ik heb die twijfel niet. Geloof me, deze jongen heeft veel in huis.”

“Voor de vier jongens die meer aanvallend ingesteld staan, moet het heerlijk zijn om zo’n speler achter je te hebben. Bovendien heeft hij een goede pass in de benen. Martinez is met zijn spel van grote waarde voor Ajax. Hij heeft momenteel Edson Álvarez naast zich staan”, vervolgt de trainer in ruste. “Een aardig koppel, al vind ik bij Álvarez zijn motoriek nog wat traag ogen.”

Daley Blind, die de eerste weken juist op het middenveld werd gebruikt, staat nu weer op zijn oude plek centraal achterin. De juiste keuze, zo denkt ook Been. “Hij voetbalt heel makkelijk en maakt in de opbouw bijna altijd de juiste keuzes. Bovendien is het een voordeel dat er met Joël Veltman en Blind twee Nederlandstalige jongens in het centrum van de defensie staan.”