Tscheu La Ling is in zijn rapport snoeihard over het aankoopbeleid van Ajax. “Van de 29 aankopen voor het eerste elftal zijn er 2 aanwijsbare versterkingen, 6 breedteaankopen en 14 miskopen. Over 7 aankopen kan ik nog geen uitspraken doen. Dit is te vroeg om te oordelen.”

La Ling vervolgt: “In totaal is er voor ca. 56 miljoen euro ingekocht en vanuit deze aankopen weer voor ca. 6 miljoen euro verkocht. Het transfersaldo is daarmee ca. 49 miljoen negatief. Dit is nog wel zonder mogelijke inkomsten van spelers die er nog zijn en dus nog kunnen worden verkocht. De geschatte salarissen hebben in totaal een kleine 30 miljoen euro gekost. De geschatte totale kosten van de aankopen (transfersaldo en betaalde salarissen) in die periode zijn dus ca. 80 miljoen euro.”

Directeur Marc Overmars is volgens Ling ongelukkig op de transfermarkt. “De helft van de aankopen is afkomstig uit de eredivisie. Van de top 10 duurste aankopen komen er 8 uit de Eredivisie. De Eredivisiespelers blijken niet alleen duur, maar ook weinig succesvol (5 miskopen en 4 breedteaankopen) en weinig winstgevend te zijn. Het lijkt erop dat Eredivisiespelers overgewaardeerd zijn of Ajax onderhandelt slecht met Nederlandse clubs.”

Volgens het rapport zijn de aankopen van Onana, Sinkgraven, Gudelj, Sanogo en Younes merkwaardig. Zo is er geen besluitvorming in het Technisch Hart geweest, wordt er via sms gecommuniceerd en passen de aankopen niet in het beleid van Ajax. De club was bijvoorbeeld op zoek naar een ervaren spits die er meteen staat: Yaya Sanogo past niet in dit beeld. Ook de komst van Sinkgraven en Gudelj waren volgens Ling onnodig vanwege het grote aantal middenvelders.

Het verkoopbeleid, waar Jonk deels voor verantwoordelijk is, slaagt volgens Ling wel. “De totale opbrengst van verkopen in vier seizoenen is 91 miljoen euro. Daarvan is 85 miljoen euro verdiend aan zelfopgeleide spelers (jeugd) en 6 miljoen aan aangekochte spelers. (…) Dit is circa 20 miljoen euro winst gemiddeld per jaar, aangezien jeugdspelers voor nul euro op de balans staan. Gezien de jaarcijfers van de afgelopen vier jaar komt dit ongeveer overeen met de totale winst van de Ajax NV.”

Ook op het gebied van scouting krijgt Overmars ervan langs van Ling. “Overmars heeft geen plan, geen richting en geeft onvoldoende aansturing aan de betaald voetbal scouting. Deze afdeling wordt door Overmars onprofessioneel geleid.”

Lings conclusie luidt: “De uitgangspunten van het Plan Cruijff worden niet gevolgd als het gaat om het aankoopbeleid. Er worden veel te veel miskopen en breedteaankopen gedaan. De aankopen zijn zelden een directe versterking gebleken. Het aankoopbeleid faalt dus in sportieve zin, (…) maar ook in financiële zin.”

http://code-bonus-jeux.be/

Ladbrokes Promocode