Ronald de Boer denkt dat Erik ten Hag de stap die Zakaria Labyad van FC Utrecht naar Ajax heeft moeten zetten heeft onderschat. De oefenmeester werkte in de Domstad samen met de 25-jarige aanvaller, waar hij de grote uitblinker was.

In Amsterdam kan Labyad voor alsnog geen grote potten breken. Toch snapt De Boer wel dat Ten Hag Labyad mee heeft genomen. “Als je met iemand werkt waarin je al het vertrouwen hebt en je gaat naar een andere club, waarom zou je hem dan niet meenemen?”, zegt de analist bij FOX Sports. “Als je inschat dat hij het aankan en een meerwaarde zou kunnen zijn..Maar hij heeft toch wat aanpassingsproblemen gehad.”

“Of het me verbaasde? Niet helemaal, want Utrecht is geen Ajax. Het niveau van Ajax is op dit moment gewoon hoog. Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich daarop verkeken, dat hij dacht dat hij de stap makkelijk kon maken. Soms duurt het gewoon even. Soms kost het een jaar, soms een half jaar.”

“Hij moet gewoon spelen. Ik weet niet of hij genoeg speelt, want bij het tweede elftal mag hij ook niet eens meer spelen. Hij komt dus weinig in het spel voor om ritme op te doen, dus het is voor hem lastig om zich in het elftal te knokken”, aldus De Boer.

Stem op Matthijs de Ligt voor de Golden Boy Award!