Ajax heeft na twee slechte resultaten een ruime zege geboekt op Heerenveen. Doordat PSV gisteravond verloor op bezoek bij Willem II, heeft Matthijs de Ligt nog een klein sprankje hoop op de landstitel. “Vooropgesteld baal je altijd van een slecht resultaat. Bij Ajax hoor je te winnen, dus dan baal je er automatisch al van als je gelijk speelt of verliest. Dus dat was nu niet meer of minder.”

“Het zal natuurlijk nog steeds heel moeilijk worden. Vorige week was er geen hoop meer en nu is er nog een sprankje hoop. Ik denk dat je een wonder nooit moet uitsluiten, maar dat het lastig gaat worden lijkt me duidelijk”, zegt het talent tegen AT5.

Klaas Jan Huntelaar keerde tegen Heerenveen terug in de basis en had zijn rentree kunnen opluisteren met een paar goals. “Hij was vandaag heel belangrijk. Hij hield de bal goed vast en creëerde kansen voor andere jongens. Het was in de afwerking natuurlijk wat minder, maar uiteindelijk hebben we dat als team kunnen compenseren. Dus wat dat betreft kan hij terug kijken op een goede wedstrijd.”