David Neres moet een van de grote zomeraankopen worden van AC Milan, zo schrijft UOL Esporte. Volgens de Braziliaanse sportsite zouden de Milanezen het astronomische bedrag van 50 miljoen euro overhebben voor de komst van de 22-jarige dribbelaar die dinsdag zijn debuut maakte in de ‘Seleção’.

Technisch directeur bij Milan, Leonardo, zou sinds december contact hebben met Neres en ziet de buitenspeler als een van de prioriteiten in geval van een terugkeer in de Champions League. Momenteel staat de club vierde in de Serie A, een plek die recht geeft op een Champions League-ticket.

Afgelopen januari had het Chinese Guangzhou Evergrande nog 43 miljoen euro over voor de komst van Neres maar een transfer ketste op het laatste moment af. Nadat Ajax een winterse transfer tegenhield, sprak het met zijn management af dat het bij een goed bod in de zomer wel aan een transfer zou meewerken, zo weet UOL. Ook zou de Braziliaan nog altijd open staan voor een vertrek, mede omdat zijn relatie met Erik ten Hag bekoeld is nadat deze hem veelvuldig op de bank zette.

Ajax nam Neres in de winter van 2017 voor een bedrag van 12 miljoen euro over van Sao Paulo.