Versterkingen
Niklas Moisander & Mike van der Hoorn

Diverse spelers die momenteel nog op de loonlijst staan bij Ajax mogen vertrekken, daarnaast is de club in vergaande onderhandeling met de aanvoerder van AZ, Nemanja Gudelj. Gudelj is echter niet de enige speler die Ajax zou willen aantrekken zo meldt De Telegraaf vanochtend.

Niki Zimling, Mike van der Hoorn, Lerin Duarte en Kolbeinn Sigthorsson staan op de nominatie om te vertrekken bij de uittredend landskampioen. Daarnaast is het ook nog niet zeker dat Ricardo Kishna in Amsterdam blijft, indien de beide partijen in onderling overleg besluiten dat het beter is om uit elkaar te gaan, zal ook de linksbuiten mogen vertrekken. Het mogelijke vertrek van deze spelers zal wel betekenen dat Ajax de selectie van nieuwe kwaliteitsimpulsen wil voorzien. Ajax nieuws Ajax1.nl

Mocht Kolbeinn Sigthorsson een nieuwe club vinden gaat Ajax de markt op om naast Arek Milik en Richairo Zivkovic nog een spits te halen. Naast een extra spits staat er ook een jonge centrale verdediger op het lijstje, die de plek van Mike van der Hoorn zou moeten gaan opvullen en is er de laatste weken actief gescout in Zuid-Amerika om een linksback die ook als linker centrale verdediger kan spelen te vinden. Binnen Ajax is men er van overtuigd dat er in Zuid-Amerika een speler met de ‘drive’ en absolute wil om te winnen gevonden kan worden die momenteel zo hard ontbreekt binnen de selectie. Een vertrek van Kishna, dat momenteel nog niet aan de orde is, zou opgevangen moeten worden door het aantrekken van een extra vleugelspeler.

Frank de Boer en Marc Overmars zijn druk bezig om de selectie voor komend seizoen zo spoedig mogelijk compleet te maken. Indien de Amsterdammers de tweede plaats in de competitie vast weten te houden wacht op 28 juli al de eerste van de twee voorrondes die Ajax zal moeten spelen voor eventuele plaatsing richting de Champions League.