De naamsverandering van het stadion naar de Johan Cruijff Arena is inmiddels een feit. Toch is er een initiatief gestart om de legendarische nummer 14 met een standbeeld nog uitgebreider te eren. De werkgroep ‘deze man verdient een standbeeld’ wil dit mogelijk gaan maken.

De werkgroep was in 2011 al verantwoordelijk voor het standbeeld van Bobby Haarms, en steekt nu dus weer de koppen bij elkaar om een blijvend en toegankelijk eerbetoon in de buurt van de Johan Cruijff Arena te realiseren. Hiervoor is zo’n 75.000 euro nodig.

Om het geld bij elkaar te krijgen, zal er de komende tijd op verschillende manieren aandacht worden gevraagd voor de actie. De aftrap hiervoor vindt plaatts rondom de wedstrijd Ajax – Sturm Graz aanstaande woensdag. Donaties kunnen nu al worden gedaan via de website dezemanverdienteenstandbeeld.nl. Ook zal er bij een nader te bepalen thuiswedstrijd worden gecollecteerd.

De bedoeling is dat het standbeeld binnen twee seizoenen onthult kan gaan worden. Herjan Pullen vertelt namens de werkgroep: “Het staat voor ons buiten kijf dat Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Cruijff heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld.”