Ajax en Adidas hebben het contract verlengd en daardoor wordt het sportmerk mede hoofdsponsor naast Ziggo. Het nieuwe contract heeft een waarde van naar verluidt 50 miljoen euro, meldt De Telegraaf.

Adidas wilde zich alleen nog op de absolute top gaan richten en dus hield algemeen directeur Edwin van der Sar zijn hart vast. Zo werden de aflopende contracten van Schalke 04, Olympique Marseille en AC Milan niet verlengd. Ajax wordt door het Duitse sportmerk aangemerkt als wereldtop en staat in hetzelfde rijtje als Real Madrid, Juventus, Manchester United, Bayern München en de nationale elftallen van Duitsland en Argentinië. Feyenoord speelt ook in een Adidas-tenue, maar die samenwerking is anders opgebouwd. Zo kleed Adidas alle teams aan en hebben de Rotterdammers alleenrecht op de verkoop. Bij Ajax wordt alles wél door Adidas aan sportzaken geleverd.

Van der Sar is blij met de contractverlenging. “Met deze nieuwe overeenkomst spreekt Adidas vertrouwen uit in de club en onze toekomst. Adidas levert als mede-hoofdsponsor een substantiële bijdrage en is tevens verantwoordelijk voor het schitterende tenue waar wij in spelen. Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden, dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarnaast genieten zij wereldwijd zeer veel bekendheid en aanzien. Wij kijken dan ook uit naar de verdere invulling van dit prachtige partnership.”

Ajax verlengt contract met Adidas tot medio 2025