Maandagavond is bekend geworden dat er ook dit jaar geen uitsupporters aanwezig zullen zijn bij de wedstrijden tegen ADO Den Haag. Dit nieuws bracht ADO Den Haag naar buiten.  Volgens de club heeft burgemeester Pauline Krikke dit samen met de club besloten.

Volgens de ADO en de gemeente zijn hier meerdere redenen voor. Zo zijn er al jarenlange verhoudingen tussen aanhangers van beide clubs en zou er geen of onvoldoende draagvlak zijn om de wedstrijd met uitsupporters te spelen. Ook refereert Algemeen Directeur Mohammed Hamdi aan de gebeurtenissen van eerder dit jaar. Zo bekladde ADO-supporters onder meer de Dokwerker in Amsterdam en werd handgranaat aangetroffen bij het supportershome van ADO.

Hamdi: “Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion.”

Dit voorjaar deed Ajax1.nl onderzoek naar het weigeren van Ajax-supporters bij de wedstrijd tegen ADO. Uit het onderzoek kwam naar voren dat aangevoerde redenen ongegrond zijn.

Reconstructie: Hoe Den Haag besloot Ajacieden te weigeren op ongegronde redenen