Volgens trainer Frank de Boer van Ajax kietelde zondag het hoge gras van ADO Den Haag (1-1) bijna „tot onder je oksels”. De oud-international vermoedde dat de sprieten op bepaalde plekken misschien wel langer waren dan 10 centimeter. En dat kwam de kwaliteit van het voetbal niet ten goede, meende hij.

Terreinmeester Kees Kortekaas, verantwoordelijk voor de grasmat in het Haagse stadion, noemde de uitlatingen van De Boer op Omroep West na afloop „klinkklare onzin.” Hij benadrukte dat hij het gras had gemaaid op een lengte van 2,8 centimeter. „Dat is bijna even lang als het gras in de Amsterdam ArenA. Daar is het 2,7 of 2,6 centimeter”, wist Kortekaas te melden.

De mat in het Haagse stadion was ook in cirkels gemaaid. Volgens Kortekaas had dat geen enkele invloed op de lengte van het gras. „Cirkels kunnen hooguit wat lastiger zijn voor de grensrechters die liever rechte lijnen hebben, maar voor de lengte maakt het echt niets uit. De Boer heeft natuurlijk 2 punten verloren en dan moet hij waarschijnlijk iets te klagen hebben. Ik vind het een hoop gedoe om niks”, sprak Kortekaas resoluut.