De halve finales moeten nog gespeeld worden, maar PSV-trainer Dick Advocaat heeft zich al kritisch uitgelaten over de planning van de bekerfinale. De oud-bondscoach is namelijk van mening dat de finale van het toernooi een week later gespeeld moet worden, indien er een finale Ajax – PSV op de planning komt te staan. De finale staat gepland op donderdag 9 mei 2013, de laatste speelronde drie dagen later op 12 mei. PSV speelt die dag tegen FC Twente.

Tegenover De Telegraaf vertelt hij het volgende: “Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor Ajax. Het is een vreemde situatie. Als Ajax en PSV de halve finale winnen, kunnen we misschien overwegen om de finale een week later te spelen. Dat verzoek zouden beide clubs bij de KNVB kunnen neerleggen.” Desondanks is Advocaat nog wel een beetje realistisch. Hij heeft aan dat de focus eerst ligt op de wedstrijd tegen PEC Zwolle: “We moeten eerst dit duel goed doorkomen.”

PSV heeft dit seizoen al twee keer eerder tegen PEC gespeeld. Het uitduel werd met veel moeite met 1-2 gewonnen, het thuisduel ging met 1-3 verloren. Advocaat gaf aan dat PSV in haar sterkste elftal zal beginnen.