De AFCA Supportersclub weigert zich erbij neer te leggen dat er geen uitsupporters welkom zijn tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip. Woensdag werd al bekend dat de KNVB Feyenoord had gesommeerd de kaarten voor het uitvak niet in de verkoop te doen en nu bereidt AFCA ook een gerechtelijke procedure voor.

“Burgemeester Aboutaleb heeft de KNVB in deze kwestie overruled en maakt daarbij gebruik van de reglementen om af te wijken van de aantallen kaarten voor de uitsupporters”, schrijft de AFCA Supportersclub op de Facebookpagina.

“Het zal dan wel aan Feyenoord zijn wat te doen met de kaarten voor het uitvak”, wordt er verwezen naar een brief van de KNVB. “Het laat zich raden… De KNVB rest niet anders dan dit besluit te respecteren. Een en ander in het vervolg op de uitspraak van de 010-driehoek geen Ajax-supporters toe te laten bij deze Klassieker.”

“Wij zien vervolgens geen andere mogelijkheid dan ons voor te bereiden op een gerechtelijke procedure”, aldus de AFCA Supportersclub.