Ajax heeft zaterdagavond in Almelo een makkelijke overwinning geboekt op het Heracles van trainer John Stegeman. De formatie van Frank de Boer besliste voor rust met twee afstandsschoten de wedstrijd. Bij zowel het schot van Nemanja Gudelj als Anwar El Ghazi was keeper Castro kansloos.

De eerste grote kans voor Ajax werd gemist door Viktor Fischer. De rappe buitenspeler werd na een goede loopactie diep gestuurd door Riechedly Bazoer. Oog in oog met Castro was de Deen besluiteloos en schoot hij de bal tegen de keeper. Ondanks de misser waren de spelers van Heracles massaal boos op scheidsrechter Kevin Blom. De middenvelder van Ajax zou volgens hen met opzet de Almelose sterspeler Bel Hassani in het gezicht hebben geraakt. Blom wilde hier echter niks van weten. Gelegenheidsspits Anwar El Ghazi compenseerde de misser van Fischer. In de veertiende minuut wurmde de speler zich los van enkele verdedigers om  verwoestend uit te halen. De bal vloog van randje zestien de rechterbovenhoek in, keeper Castro had de bal waarschijnlijk alleen gehoord. Heracles dacht snel op gelijke hoogte te komen, maar hun gelijkmaker werd afgekeurd wegens zeer discutabel buitenspel. Ajax gooide vervolgens direct extra zout in de wonden van de Heraclieden. Nemanja Gudelj schoot van twintig meter raak, ook dit schot was er één van grote klasse. De bal sloeg dit keer binnen in de linkerbovenhoek. Voor rust had El Ghazi Ajax op 0-3 moeten zetten. De aanvaller miste voor open doel na voorbereidend werk van Fischer.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Heracles probeerde de Amsterdamse defensie vooral te bestoken met lange ballen. Dit bracht de laatste linie van Ajax met keeper Boer op doel niet aan het wankelen. Ajax was zelf  nog een aantal keer dicht bij het derde doelpunt, zowel Lasse Schöne als Nemanja Gudelj raakten de lat met hun vrije trap. Tien minuten voor tijd had ook de matig spelende Fischer de 0-3 op het scorebord moeten zetten. Schöne ontving de bal links van het zestienmetergebied. De Deen bleef goed kijken en bediende Fischer op maat, maar de inzet ging voor het goal langs.

Met twee mooie afstandsschoten in de eerste helft besliste Ajax de topper vrij eenvoudig. Donderdag staat alweer een wedstrijd op het programma. Aan de Bosporus spelen de Amsterdammers tegen de Turkse topclub Fenerbahçe. De aftrap van dit Europa League duel is om 21.05 uur. Ajax nieuws Ajax1.nl