Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met ruime cijfers verloren. De beloften creëerden weinig en maakten achterin absoluut geen sterke indruk. FC Eindhoven profiteerde daar goed van. De wedstrijd op De Toekomst eindigde in 0-3.

Michael Reiziger begon de wedstrijd met een gewijzigde verdediging tegen de club uit Eindhoven. Schuurs en Bakker speelden afgelopen woensdag in het bekerduel tegen Te Werve. De verdedigers werden vervangen door Kemper en Pasquali.

Jong Ajax kwam in de eerste minuten af en toe goed onder de druk vandaan. Echter kon Eindhoven na tien minuten al, uit de eerste kans, eenvoudig inschuiven. Niet veel later zag de verdediging van Jong Ajax er weer niet goed uit, keeper Kotarski kon de eerste inzet nog verwerken tot een corner. Deze corner werd echter alsnog benut en zo stond er na een ruim een kwartier al een 0-2 achterstand op het bord.

Penalty
Jong Ajax kon vervolgens wat terug doen. In de 22e minuut mocht Sierhuis, nadat De Wit naar de grond werd getrokken,  aanleggen vanaf elf meter. De spits schoot de bal hard op de lat en zo bleven de Amsterdamse beloften tegen een 0-2 achterstand aankijken.

Slordig uitverdedigen
De gehele voorhoede kwam de hele wedstrijd maar niet aan bod. Dit kwam deels doordat Eindhoven erg goed druk zette, maar ook door de enorme slordigheid van de Ajacieden zelf. Twintig minuten voor tijd, werd de bal maar niet weggewerkt, Eindhoven profiteerde daar graag van en schoot ook nog eens de 0-3 binnen.