Een primeur vandaag in het supportershome van Vitesse na afloop van de wedstrijd tegen NEC: Ismaïl Aissati in eigen persoon bracht daar het nieuws dat hij nog minimaal een jaar in dienst blijft van de Arnhemse voetbalclub.

Gevraagd wat hij straks bij de voorbereiding van het nieuwe seizoen bij Ajax te zoeken heeft terwijl hij dit allemaal in Arnhem kan meemaken, had Aissati een verrassend antwoord voor de honderden aanwezige supporters: “Niet verder vertellen, maar ik blijf nog een jaar bij Vitesse!”

Een uurtje eerder voor de camera’s van Eredivisie Live liet Aissati al doorschemeren dat hij het erg naar zijn zin heeft in Arnhem. “Ik heb Ajax – Feyenoord meegemaakt, maar deze derby mag er ook zeker wezen” vertelde de graag dribbelende aanvaller enthousiast en met veel emotie voor de camera.

Aissati ruilde Ajax afgelopen zomer in om op huurbasis voor Vitesse te gaan spelen. Na eerder aangegeven te hebben voor zijn kans te willen gaan vechten bij de 29-voudig landskampioen, lijkt hij nu dus van gedachten te zijn veranderd en lijkt hij bij Vitesse te blijven. Naar verluidt heeft Vitesse een optie-tot-koop op de jonge middenvelder van Marokkaanse afkomst.

Tekst: Voetbal Info