Ismaïl Aissati overwoog begin dit seizoen zijn contract in te leveren bij de Ajax-leiding. Dit zei de middenvelder zondag tegenover het AT5-programma Studio Ajax. ‘Ik heb het in het begin van het seizoen erg moelijk gehad. Weet je wat’, zo verwoordde Aissati zijn twijfels, ‘ik ga naar boven toe en lever mijn contract in. Ik ben teveel voetballiefhebber om, met alle respect, bij Jong Ajax te spelen.’

Aissati is blij dat hij niet aan zijn teleurstelling heeft toegegeven. ‘Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet. Hoe moeilijk het ook was, ik ben gewoon keihard blijven knokken en zo zie je: hard werken wordt beloond.’

Aissati dankte zijn coaches bij Jong Ajax, Gery Vink en John Bosman. En prees ook Mounir El Hamdaoui, die door trainer Frank de Boer eveneens naar Jong Ajax is verbannen. ‘We zaten allebei in hetzelfde schuitje en hadden het allebei moelijk. Dan trek je je aan elkaar op. Die steun van hem en van Vink en Bosman was fantastisch.’

Zondagmiddag speelde Aissati na een lange afwezigheid weer in de hoofdmacht van Ajax. Tegen NEC speelde de middenvelder bijna een half uur mee.