Ajax is in Tilburg ontsnapt aan duur puntenverlies. Op bezoek bij nummer laatst Willem II keken de Amsterdammers na 45 minuten voetbal tegen een achterstand aan. Maar na rust herstelde de ploeg van trainer Frank de Boer – mede dankzij een rode kaart aan de zijde van Willem II – zich en werden de drie punten (1-3) alsnog mee naar huis genomen.

Bij Ajax ging Jeroen Verhoeven, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg, bij de tegengoal niet helemaal vrijuit. De 30-jarige sluitpost liet, na een verdedigingsfout van Toby Alderweireld, de bal simpel uit zijn handen glippen. Rangelo Janga profiteerde optimaal en zette Willem II zo in de negentiende minuut op een 1-0 voorsprong.

In de rust nam trainer Frank de Boer maatregelen bij Ajax. Demy de Zeeuw en Lorenzo Ebecilio werden naar de kant gehaald. Dario Cvitanich en Ara Özbiliz waren hun vervangers. De wisseling van de wacht zorgde direct voor meer dreiging. Siem de Jong beloonde de aanvalsdrift van Ajax binnen twee minuten met de gelijkmaker.

Willem II moest de laatste twintig minuten met tien man verder. Invaller Denis Halilovic werd naar een harde charge op Jan Vertonghen met rood naar de kant gestuurd. Halilovic stond slechts zes minuten binnen de lijnen, hij was in de 66e minuut in het veld gekomen voor Juha Hakola. Daardoor kreeg Ajax nog meer overwicht en dat drukte Vertonghen uiteindelijk met een verwoestende pegel uit in de 2-1 voor de Amsterdammers, waarna Christian Eriksen de eindstand op 3-1 bepaalde.

Bron: Telegraaf