Martijn Reuser vond afgelopen zomer dat Ajax veel geld betaalde voor Dusan Tadic, maar is hier inmiddels op teruggekomen. De voormalig Ajacied ziet de Serviër wekelijks indruk maken in het shirt van Ajax.

“Ik las dat Tadic al acht thuiswedstrijden op rij heeft gescoord. Dat zegt wel iets”, zegt Reuser in De Telegraaf. “Die jongen lijkt echt met trots het Ajax-shirt te dragen en dat straalt hij ook uit. Met zijn werkethiek en kwaliteit aan de bal is hij van grote waarde voor het elftal.”

“Tadic is bijna altijd aanspeelbaar, heeft de kwaliteit om spelers van zich af te houden en hij is inventief in het vinden van oplossingen”, vervolgt Reuser. “Voordat Tadic de bal krijgt, is hij al bezig met de situatie die komen gaat. Toen Ajax hem in de zomer overnam van Southampton vond ik het bedrag, tussen de 11 en 14 miljoen euro, behoorlijk hoog. Achteraf blijkt hij echter een koopje te zijn geweest.”

De oud-middenvelder verwacht dat Tadic in de wedstrijd tegen Juventus weer als hangende spits opgesteld zal worden. Hij verwacht dat Ajax een goede kans maakt om door te stoten naar de halve finale van de Champions League. “Ze hebben bewezen dat ze met dit team kunnen aanhaken bij de Europese top. Het is natuurlijk wel afwachten hoe het met Frenkie de Jong gaat en of hij inzetbaar is. Stiekem hoop ik natuurlijk dat Ajax opnieuw weet te verrassen. Ik schat de kans momenteel fifty-fifty.”