De selectie van Ajax is met afstand de meest waardevolle van de Eredivisie, zo blijkt uit cijfers van Transfermarkt. Volgens de website die de waarde van alle Eredivisie-spelers bijhoudt, is de huidige totale transferwaarde van Ajax 369,95 miljoen euro. Alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong blijken al meer waard dan de volledige selectie van Feyenoord.

Transfermarkt voerde onlangs een update door van de marktwaarde van alle 495 Eredivisie-spelers en Ajax en PSV kwamen hierbij als grote winnaars uit de bus. Waar de selectie van de Amsterdammers aan het begin van het seizoen nog op 300,45 miljoen euro werd ingeschat, steeg de totale waarde in de eerste seizoenshelft dus met ruim 23%. Dit is vooral te danken aan Golden Boy-winnaar Matthijs de Ligt, die zijn waarde zag stijgen van 50 naar 65 miljoen euro en Frenkie de Jong, wiens waarde steeg van 40 naar 60 miljoen euro.

PSV doet het ook niet slecht. De Eindhovenaren zagen de totale waarde van hun selectie in het eerste half jaar stijgen van 169.525.000 naar 198,5 miljoen euro, een stijging van ruim 17%, mede dankzij de sterke ontwikkeling van Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Angelino en Pablo Rosario.

Waar de selecties van Ajax en PSV dus in waarde stegen, moest Feyenoord juist flink aan waarde inboeten. De totale waarde van de Rotterdamse selectie daalde het afgelopen half jaar met 9 miljoen euro en wordt op dit moment ingeschat op 93,15 miljoen euro. Dit betekent dat alleen De Ligt en De Jong al bijna dan 22 miljoen euro meer waard zijn dan de volledige Feyenoord-selectie.

De top 5 meest waardevolle Eredivisie-selecties:

Ajax – €369,95 miljoen
PSV – €198,50 miljoen
Feyenoord – €93,15 miljoen
AZ – €54,90 miljoen
FC Utrecht – €36,6 miljoen