Ter voorbereiding op het EK voetbal voor vrouwen in 2017 spelen de Oranje Leeuwinnen regelmatig oefenwedstrijden. Omdat het EK in Nederland plaatsvindt, zijn de Leeuwinnen automatisch geplaatst en doen zij ritme op in oefenwedstrijden. Eerder deze week werd Nieuw-Zeeland met 2-0 verslagen door twee doelpunten van Liverpool-speelster Shanice van de Sanden. Deze overwinning kreeg geen goed vervolg: vandaag verloor de ploeg in Eindhoven met 2-1 van het sterke Canada, dat in tegenstelling tot Nederland wel mee doet aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer. Christine Sinclair en Janine Beckie scoorden voor Canada, Stefanie van der Gragt deed namens Oranje nog wat terug.

Ajacieden Desiree van Lunteren en Tessel Middag kwamen vanmiddag in actie voor Oranje. Beide speelsters kwamen donderdag ook in actie tegen Nieuw-Zeeland, Kelly Zeeman begon toen ook in de basis. Vita van der Linden plaatste zich vandaag met Oranje onder 19 voor het EK, aankomende zomer in Slowakije.

Opstelling Oranje:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Janssen; Middag (80e min. Groenen), Spitse, Van de Donk (71e min. Kuijpers) ; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Foto: ajaxheldinnen.nl