Ajax A1 heeft zaterdag een 5-2 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Nadat Ajax een 2-0 voorsprong verspeelde, won het uiteindelijk wel ruim de wedstrijd door in de laatste tien minuten drie keer te scoren. Door deze overwinning heeft de A1 nu de koppositie in de competitie verstevigt. Nunnely (2), Eiting, De Wit en Sierhuis scoorden voor het vlaggenschip van de Amsterdamse club.

Na de 2-1 overwinning van afgelopen woensdag op Spartak Moskou in de Youth League had de A1 van Ajax zaterdag het betere van het spel. Na 20 minuten resulteerde dit voor de thuisclub ook in een doelpunt. Na een goede actie van Dekker kopte Nunnely raak. Ook na de 1-0 domineerden de Amsterdammers. Onder andere Sierhuis, Mazraoui en Dekker mistten kansen op een grotere voorsprong.

In de tweede helft kwam FC Groningen beter in de wedstrijd. Mazraoui moest ingrijpen op de doellijn om een 1-1 te voorkomen. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. De Wit kopte een voorzet van Eiting binnen en zette Ajax daarmee op 2-0 voorsprong. Toch wisten de bezoekers weer terug in de wedstrijd te komen. In een tijdsbestek van tien minuten stond het 2-2. Ajax raakte niet in paniek en ging weer op zoek naar de voorsprong. Nadat Dekker nog een grote kans mistte, kopte Sierhuis een hoekschop van Mazraoui schitterend binnen. De Groningers probeerden nog wel aan te dringen, maar werden in de counter overlopen. Eiting rondde op aangeven van Dekker een goede counter af en het slotakkoord was weggelegd voor Nunnely. De aanvaller schoot een voorzet van Dekker binnen en tekende daarmee voor de 5-2 eindstand.

A1-trainer Wim Jonk was tevreden over de eerste helft. “We domineerden goed en kregen genoeg kansen om meer dan één goal te maken. Groningen loerde op de counter, maar ik denk dat we niet veel hebben weggegeven. In de tweede helft wisten we dat Groningen iets meer naar voren zou gaan spelen. We komen door een fantastische goal op 2-0, maar werden zelf slordig. Daardoor ga je jezelf uit de wedstrijd spelen en gaat Groningen er na de 2-1 weer in geloven”, laat Jonk weten op de website van Ajax.

De trainer was ook tevreden over de manier waarop zijn team de wedstrijd opnieuw naar zich toetrok. “Je zou denken dat Groningen na de wedstrijd tegen Moskou profiteert van de vermoeidheid, maar wat er dan in de groep loskomt is heel goed. Na de geweldige kopbal van Kaj Sierhuis zie je hoeveel energie er weer in de ploeg komt. Daarna maak je nog twee fantastische goals, dat is een mooie afsluiter.”

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Savastano (61’ Zeefuik), Bergsma (87’ Sandler), De Ligt, Blöte; Eiting, Mazraoui (88’ Benninga), De Wit; Dekker, Sierhuis en Nunnely.

Wedstrijdverloop Ajax A1-FC Groningen A1 5-2 (1-0):
20’ 1-0 Nunnely
58’ 2-0 De Wit
64’ 2-1 FC Groningen
74’ 2-2 FC Groningen
82’ 3-2 Sierhuis
90’ 4-2 Eiting
92’ 5-2 Nunnely