Ajax A1 heeft dinsdag de kwartfinale van de Nike Cup, de KNVB-beker voor de A-jeugd, bereikt. De Amsterdammers versloegen Fortuna Sittard met 1-5. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Kaj Sierhuis (3), Ezra Walian en Reda Boultam. Wim Jonk blikte na afloop terug op de wedstrijd, waarin Ajax eerst nog op een 1-0 achterstand kwam. “In de eerste helft hadden we al overwicht, maar wilde de bal er nog niet in. We wisten dat als we zo door zouden spelen, dat de kansen vanzelf weer zouden komen. Fortuna hield het na rust niet meer vol, en toen vlogen ze er wel in. Mooie goals, goed uitgevoerd.”

Kaj Sierhuis scoorde in Limburg drie keer. Wim Jonk sprak na afloop lovende woorden uit over hem. “Kaj is een goede spits, altijd op zoek naar de goal. Vandaag scoort hij drie keer met zijn hoofd: hij beschikt over een heel goede timing.”

De A1 van Ajax heeft in de kwartfinale een opmerkelijke tegenstander geloot, namelijk Ajax A2. “Hoe we dat gaan aanpakken weten we nu nog niet”, blikt Jonk vooruit. “Vandaag speelden er een aantal jongens van de A2 bij ons mee. Dit zijn wedstrijden waar je bepaalde spelers rust kan geven, dat zal dan ook het geval zijn.”

Opstelling Ajax A1:

Ajax nieuws Ajax A1
De Lange; Van Zweeden, De Ligt, Bergsma, Gudelj (’46 Mazraoui); Benninga (’46 Zerrouki), Boultam, Bay (’71 Mettendaf); Walian, Sierhuis, De Wit (’76 Karlsson).

Scoreverloop Fortuna Sittard A1-Ajax A1 1-5 (1-0):

‘39 1-0 Fortuna Sittard
’60 1-1 Sierhuis Ajax A1
’65 1-2 Sierhuis Ajax A1
’67 1-3 Walian Ajax A1
’87 1-4 Sierhuis
‘90 1-5 Boultam