Ajax A1 heeft zaterdag de achtste overwinning op rij geboekt. Op Sportpark de Toekomst werd met 3-0 gewonnen van AZ A1. Noa Lang, Kaj Sierhuis en Ché Nunnely waren trefzeker.

De ploeg van trainer Aron Winter startte aanvallend, maar had moeite met het compact spelende AZ. Na een kwartier spelen brak de wedstrijd wat meer open. De Ajacieden konden elkaar beter vinden en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden. Zo gingen schoten van Justin Kluivert over en raakte Noa Lang na een goede aanval de paal.

Ajax kwam vervolgens uitstekend uit de kleedkamer. Na drie minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Noa Lang terecht, die vervolgens goed raak schoot. Ajax speelde vervolgens slordig en gaf nog een goede mogelijkheid weg aan AZ. Een kwartier voor tijd gooide Kaj Sierhuis de wedstrijd in het slot. De spits kreeg de bal van Noa Lang, die met een fraaie actie Sierhuis bediende, en zorgde met een geplaatst schot voorde 2-0. Vlak voor tijd prikte Ché Nunnely daar nog een derde Ajax-goal aan toe.

Ajax O19 behoudt hiermee de koppositie in de competitie. De talenten hebben na zes gespeelde wedstrijden achttien punten behaald en staan drie punten los van de opvallende nummer twee Willem II O19. Komende woensdag speelt het team van Aron Winter in de UEFA Youth League de returnwedstrijd tegen Breidablik. De heenwedstrijd eindigde in een 3-0-zege.