© Proshots

Ajax A1 heeft dinsdagavond de tweede competitiezege geboekt. In Volendam werd de plaatselijke FC met 6-0 verslagen. Justin Kluivert (2x), Mees de Wit (2x), Martijn Kaars en Kaj Sierhuis waren trefzeker voor de ploeg van Aron Winter.

In het Kras Stadion begonnen de talenten voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Mees de Wit kon de bal op aangeven van Justin Kluivert makkelijk afwerken. Na ruim tien minuten spelen versierde Kluivert een strafschop, die hij zelf verzilverde. Enkele minuten later raakte Ajax in één aanval twee keer het houtwerk. Sierhuis dacht uit de rebound te scoren, maar hij stond buitenspel. In de 18e minuut scoorde Mees de Wit zijn tweede doelpunt van de avond, weer op aangeven van Kluivert. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de absolute uitblinker: Kluivert. De 18-jarige aanvaller schoot de bal laag achter de Volendamse-doelman.

In de tweede helft creëerde de thuisploeg eindelijk een kans. Doelman Jeffrey de Lange, die dit seizoen nog niet is gepasseerd, keerde de inzet echter. Doordat Volendam compacter ging spelen kwam Ajax er moeilijker doorheen. Toch stichtte het via de flanken zo nu en dan gevaar. Een kwartier voor tijd werd Ché Nunnely weggestuurd, de rappe aanvaller zette goed voor en Martijn Kaars rondde goed af. Het laatste doelpunt van de avond kwam van Kaj Sierhuis. De spits kopte een vrije trap goed binnen.

Het team van Aron Winter staat door deze overwinning nu eerste in de Eredivisie voor A-junioren. Aanstaande zaterdag speelt het onder 19 team tegen Roda JC.