Zowel de Ajax A1 als de Ajax C1 kunnen aankomende zaterdag op Sportpark De Toekomst kampioen worden. Ajax TV sprak afgelopen week met de spelers en trainers van beide teams.

Ajax C1
De C1 van Ajax verkeerd in topvorm. De laatste acht wedstrijden werden allemaal gewonnen. De C1 heeft zaterdag, als het aantreedt tegen FC Utrecht, aan één punt genoeg om kampioen te worden. Verder won de C1 dit jaar al de Supercup en speelt het nog in de beker.

Een van de smaakmakers van de C1 is Daishawn Redan. Geen enkele Ajacied maakte dit seizoen meer doelpunten dan hij. Dit seizoen wist hij al maar liefst 31 keer het net te vinden. De spits reageerde zelf, tegenover Ajax TV, vrij nuchter op het feit dat hij al zo vaak heeft gescoord. “Ja, ik weet het niet. Ik scoor gewoon elke wedstrijd. Verder heb ik geen geheimen.” Verder gaat de 14-jarige Redan in op de kampioenswedstrijd van aankomende zaterdag. “We hebben een mindere periode gehad. Toen stonden we op de vijfde plek. Nu staan we als team op de eerste plek. Dat kunnen we nu niet laten vallen. Je merkt wel dat we een kampioenswedstrijd gaan spelen. Er is meer spanning. De manier van praten is anders. Het is echt een finalewedstrijd. Je voelt dat het anders is dan een normale wedstrijd.”

De trainer van de C1, Brian Tevreden, vindt dat als je voor het kampioenschap kan spelen je er ook voor moet gaan. “Je voetbalt ergens voor het hele seizoen. Het zijn nog kinderen dus die willen altijd voor prijzen voetballen. Wij zijn er dan als trainers en opleiders voor om dat te koesteren. Het is niet het belangrijkste. Maar als je er voor kan spelen, dan moet je er ook voor spelen natuurlijk!” Ook staat Tevreden nog even stil bij de doelpuntenmachine van de C1, Daishawn Redan. “Gekke Daishawn, die leeft er echt voor! Een echte spits. Dat merk je ook op de trainingen. Elke bal die hij krijgt, wil hij maken. Ik kan nu al zeggen dat het een kleine fenomeen is. Dit seizoen heeft hij al 31 goals, vorig jaar volgens mij 50 goals. Dat zegt wel wat over hem.”

De kampioenswedstrijd van de C1 is vanaf 12.00 live te volgen via Ajax Exclusive TV.

Ajax A1
Het hoogste jeugdteam van Ajax had vorige week al kampioen kunnen worden op bezoek bij PSV. Het verloor echter met 4-2, waardoor het aankomende zaterdag de voorsprong van één punt moet vasthouden. Er moet op Sportpark De Toekomst dus gewonnen worden van NEC/FC Oss A1. Met een overwinning kan een mooi seizoen waarin de A1 veelal domineerde en attractief voetbal speelde worden bekroont met het kampioenschap.

Damil Dankerlui (foto) blikt nog even terug op de verloren wedstrijd van vorig weekend. “Het is natuurlijk wel een tik geweest. We hadden allemaal een goed gevoel voor de wedstrijd. Jammer dat het toen niet gelukt is.”

“Nu moet het. We hebben met z’n allen voor de training gezegd dat het echt moet. Een gelijkspel is niet voldoende. We moeten niet overhaast gaan spelen, maar we moeten gewoon doen waar we altijd goed in zijn”, vervolgt de back van de A1.

De andere back van de A1, Mauro Savastano, komt ook aan het woord over de kampioenswedstrijd. “We moeten de focus blijven houden en alles gaan geven. Ook moeten we het met elkaar gaan doen, als één team. We hebben heel veel wedstrijden gespeeld dit jaar, hebben veel getraind en een aantal jongens hebben ook met Jong Ajax meegetraind of meegespeeld. Veel zitten er doorheen. Maar de laatste wedstrijd moeten we gewoon alles gaan geven. Het is de laatste wedstrijd van het jaar. Als je het goed doet, dan sluit je het seizoen mooi af!”

Tot slot komt de huidige trainer van de A1, Said Ouaali, nog aan het woord. Hij blikt in het kort terug op de verloren wedstrijd tegen PSV. “De jongens realiseren dat we niet goed hebben gespeeld. De tegenpartij was in de omschakeling veel beter. We stonden organisatorisch niet goed en PSV heeft daar optimaal van geprofiteerd. Streep eronder. Nu moeten we ons richten op de volgende wedstrijd tegen NEC/FC Oss.” Ook kijkt trainer Ouaali vooruit naar komende zaterdag. “Ik merk wel dat het de laatste weken zwaarder wordt. Dat merk je ook in de uitvoering van de vaardigheden. Maar wat nu en aankomende zaterdag betreft heeft iedereen er zin in. Allemaal willen ze er alles aan gaan doen om de overwinning binnen te slepen. Maar het is wel een zwaar seizoen geweest. Ik heb er als trainer absoluut vertrouwen in. Over een seizoen gezien denk ik dat ze qua inzet, strijd en voetbalniveau de titel verdienen. Ze hebben het geweldig gedaan. En die titel moet zaterdag binnen worden gehaald.”

De kampioenswedstrijd van de A1 is vanaf 14.30 live te volgen via Ajax Exclusive TV. Ajax nieuws Ajax1.nl