Ajax A1 en Ajax C1 zijn zaterdagmiddag kampioen van Nederland geworden. De A1 wervelde met 6-0 langs NEC/FC Oss en de C1 won eerder die middag met 4-0 van FC Utrecht.

C1
Om 12.00 werd zaterdagmiddag de eerste kampioenswedstrijd gespeeld. In navolging van de B2 en de D1 van Ajax kon de C1 nu kampioen worden. De C1 van Ajax moest minimaal gelijkspelen om het kampioenschap veilig te stellen. De C1 won op Sportpark De Toekomst overtuigend: 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Redan (2x), Familia Castillo en Baars. Redan bracht door deze twee goals zijn totaal op 33.

De coach van de C1, Brian Tevreden, blikte vol trots terug op de wedstrijd. “Het was een moeilijke wedstrijd. We begonnen ook gespannen. Twee maanden geleden had niemand het nog over de titel, maar we hebben een goede reeks neergezet en dat is nu ook reden voor een feestje. We hebben hier lang naartoe geleefd!”

Opstelling Ajax C1
Meuwese; Rier, Ekkelenkamp, Botman, Bakker; Margaret, De la Vega, Familia Castillo; Baars, Redan, Vasco (’55 Maddy).

Wedstrijdverloop
’31 1-0 Redan
’58 2-0 Baars
’59 3-0 Familia Castillo
’65 4-0 Redan

A1
Terwijl de C1 om 14.30 al aan de kinderchampagne zat, moest de A1 nog beginnen aan de kampioenswedstrijd. De A1 moest, door de geleden nederlaag van vorige week uit bij PSV (4-2), vandaag winnen van NEC/FC Oss. De A1 volbracht deze opdracht naar behoren. Het won op Sportpark De Toekomst met maar liefst 6-0 van de Nijmegenaren. Samet Bulut was de man van de wedstrijd. Hij vond maar liefst drie keer het net. De overige doelpunten kwamen van Cerny (2x) en Clement.

De trainer van de A1, Saïd Ouaali, blikte op de officiële website van Ajax terug op de wedstrijd. “We begonnen nerveus. De tegenstander was vrij agressief en fysiek goed. Na tien minuten kwamen we beter in de wedstrijd en hadden we de controle. Vier doelpunten in de eerste helft is ontzettend knap. De tweede helft moest ik noodgedwongen wisselen wegens blessures. Het spelniveau daalde, maar alsnog twee keer scoren is gewoon prima.”

Opstelling Ajax A1
Van Bladeren; Dankerlui, Lartey-Sanniez, Mirani, Savastano (’75 Nunnely); El Mahdioui, Van de Beek (’58 Mazraoui), Nouri (’70 Sidoel); Cerny (’67 Clement), Bulut (’83 Walian), Dekker.

Wedstrijdverloop
’10 1-0 Bulut
’29 2-0 Cerny
’41 3-0 Bulut
’45 4-0 Cerny
’57 5-0 Bulut
’84 6-0 Clement

Bekijk hier de samenvatting van de kampioenswedstrijd van de C1 en van de A1. Ajax nieuws Ajax1.nl