Ajax A1 heeft de topper tegen AZ A1 met 2-1 gewonnen. Ajax had bij rust een 2-0 voorsprong genomen door Abdelmalek El Hasnaoui en Queensy Menig. Na rust kwam AZ met tien man terug tot 2-1.

Na de Europese wedstrijd afgelopen woensdag in Noorwegen tegen Molde, die Ajax A1 met 5-0 won, stond deze zaterdag het competitieduel tegen AZ op het programma. Ajax leek zich goed te hebben hersteld van de Europese trip, want dankzij Abdelmalek El Hasnaoui nam de thuisploeg in de 35ste minuut een voorsprong. Toen drie minuten voor rust AZ’er voor Yemaro Hoogdorp met een rode kaart moest vertrekken en Ajax een strafschop kreeg, benutte Queensy Menig die koelbloedig. Ajax hield die 2-0 voorsprong tot de rust vast.

In de tweede helft scoorde AZ in de 72ste minuut de aansluitingstreffer, 2-1 waarna een zeer spannende slotfase zich aandiende. De Alkmaarders geloofden er, onder toeziend oog van onder andere hun hoofdtrainer Gertjan Verbeek, weer helemaal in waardoor er af en toe hachelijke situaties voor het doel van Peter Leeuwenburgh ontstonden. Maar ook Ajax kreeg nog kansen via Nick de Bondt en Serhat Cakmak. De score wijzigde echter niet meer, waardoor Ajax die zwaarbevochten punten kon bijschrijven.

Scoreverloop: 35. El Hasnaoui 1-0, 42. Menig 2-0 (pen), 72. Gyasi 2-1

Opstelling Ajax A1 : Leeuwenburgh; Tete, Gravenberch, Kuipers, Rosheuvel; Anderson, Fischer (Noordhoff), El Hasnaoui; Acolatse (46. Kishna, 90. Van den Boomen), Menig, De Bondt.