Ajax A1 is dinsdagavond kampioen geworden van Nederland. In de beslissingswedstrijd werd PSV A1 met 1-0 verslagen. Abdelhak Nouri scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De beslissingswedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Emmen. Ondanks dat het voor veel supporters uit de route ligt – het is toch gauw 2,5 uur rijden vanuit Amsterdam – zat het stadion aardig vol. Het team van trainer Gery Vink werd aangevuld met Abdelhak Nouri. De middenvelder bewees uiteindelijk zijn waarde.

Zoals een ‘echte’ kampioenswedstrijd, verliep ook deze wedstrijd erg stroef. Echter kreeg Ajax al binnen enkele minuten een grote kans via Dani de Wit. De middenvelder schoot echter, na een mooie combinatie met Dolberg, naast. Het enige gevaar van de Eindhovenaren kwam in de eerste helft via Konings, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Via Bergsma werd Ajax vervolgens uit een hoekschop gevaarlijk. Dekker gaf goed voor alleen vergat Bergsma om de bal binnen te werken. Een mooi hakje van Eiting en Nouri en een goed schot van Konings waren daarna de enige hoogtepunten uit de eerste helft zijn.

In de tweede helft was Ajax heer en meester. Het drukte zich niet echt uit in grote kansen, maar PSV creëerde daarentegen helemaal niets. Dani de Wit was direct na rust gevaarlijk. Na een goede voorzet van Dekker kopte de middenvelder de bal voorlangs. Niet veel later was het wél raak voor de Amsterdammers. Abdelhak Nouri bracht een vrije trap de zestien in. De bal werd vervolgens door niemand aangeraakt, waardoor hij bij de tweede paal binnenviel: 1-0. Niet veel later werd Dekker na een goede actie gevaarlijk. De aanvaller trok naar binnen, maar zag zijn poging voor het doel langs gaan. PSV kreeg via Konings nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal hoog over. In de slotfase werden de Eindhovenaren nog een keer gevaarlijk, maar ook die inzet was een makkelijke prooi voor De Lange.

Door de 1-0-zege in de beslissingswedstrijd is de A1 voor het derde jaar op rij landskampioen! Door deze overwinning hebben de talenten ook een ticket bemachtigd om volgend jaar deel te nemen aan de Youth League. Het zal dan, net als dit jaar, via een omweg het hoofdtoernooi moeten bereiken.

Nouri reageerde vlak na het laatste fluitsignaal via de Snapchat van Ajax op het kampioenschap: “Ajacieden, helaas kregen we slecht nieuws zondag. Maar we zijn één club, hebben één taak. Wij zijn nu kampioen, dus dan is iedereen kampioen! Gefeliciteerd!”