Ajax heeft de halve finale van de Aegon Copa Amsterdam bereikt na een 2-1 overwinning op Anderlecht. In de vierde minuut kregen de Ajacieden al een grote kans, toen een vrije trap van Ashraf El Mahdioui met veel moeite gekeerd kon worden door de doelman van Anderlecht. Even later werd er wel gescoord uit een vrije trap: met een snoeihard schot maakte Robert Muric de openingstreffer.

Na de openingstreffer moest Ajax A1 het vooral hebben van afstandsschoten, maar onder anderen Adham El Idrissi en Gino Dekker schoten naast. Na rust scoorde Dekker wel, al deed Muric het belangrijkste werk. De Kroaat passeerde fraai twee tegenstanders en legde de bal vervolgens af op Dekker, die het af mocht maken.

De 2-0 zorgde ervoor dat Anderlecht feller ging spelen, want ook de Belgische ploeg was nog niet zeker van een plaats in de halve finale. Van Bladeren greep eerst een paar keer goed in, maar ging in de fout bij de 2-1 van Petit. De slotfase werd daardoor nog spannend, maar Ajax A1 wist stand te houden. Een ander lichtpuntje was de rentree van Markus Bay, die lange tijd uit de roulatie was met een zware blessure.

Ajax A1 is dankzij de 2-1 overwinning geplaatst voor de halve finale, Anderlecht is nog afhankelijk van het resultaat in de laatste wedstrijd van vandaag: Besiktas- Rosenborg BK.

Foto’s van deze wedstrijd kunt u bekijken op onze Facebook pagina. Ajax nieuws Ajax1.nl