Op een goed gevulde Sportpark de Toekomst heeft de A1 van Ajax met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Sevilla. Door de zege plaatst Ajax zich voor de achtste finales van de Youth League. Voor het team van trainer Peereboom scoorden Vince Gino Dekker, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.

In het eerste half uur waren de Amsterdammers heer en meester. Dekker werd in de beginfase drie keer goed weggestuurd door een teamgenoot, maar telkens zag de aanvaller zijn schot geblokt of gekeerd worden. Na een klein kwartier kwam de A1 verdiend op voorsprong. Na een goede actie van Van de Beek kon Dekker van dichtbij binnen tikken. De voorsprong kon in de eerste helft nog verder worden uitgebreid, maar na een dik halfuur kwam Sevilla verrassend op gelijke hoogte. Door miscommunicatie bij Ajax achterin kon Garcia de bal goed binnen schieten. Vlak na de gelijkmaker kregen de Spanjaarden nog een goede mogelijkheid: een vrije trap werd echter net naast het doel van Groothuizen gekopt. Vlak voor rust kwam Ajax weer wat beter in het spel. Na een goede aanval schoot Van de Beek de bal net naast. Dit was meteen ook het laatste gevaar van de eerste helft. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een, onverdiende, 1-1 ruststand.

In de tweede helft kreeg Sevilla wat meer grip op het spel van Ajax A1. Toch kwam de thuisploeg al snel na rust weer op voorsprong. Na een goed opgezette aanval kwam de bal via Sierhuis en Dekker bij Van de Beek terecht, die de bal hard en laag in het doel volleerde. Sevilla brak zo nu en dan gevaarlijk uit en Bergsma moest één keer de bal van de lijn halen na een klutssituatie. Hierna werden de Spaanse bezoekers niet echt meer gevaarlijk. Ruim tien minuten voor tijd besliste Nouri de wedstrijd. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw ingebracht, waarna de middenvelder hard en hoog raak schoot. In de slotminuten had Ajax nog kunnen uitlopen naar een grotere uitslag. Nouri’s schot ging echter maar net over en de poging van Cerny ging rakelings naast.

Door de overwinning plaatst Ajax A1 zich voor de achtste finale van de Youth League. Deze ronde zal worden gespeeld op 23 of 24 februari. De loting zal komende maandag plaatsvinden.