In de NextGenSeries heeft de Ajax A1 van Alfons Groenendijk met 2-1 gewonnen van CSKA Moskou. Ajax kwam in eerste instantie op 0-1 achter, maar net voor rust zette Queensy Menig (foto) de stand op 1-1. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft was Branco van den Boomen de gelukkige, hij maakte de 2-1. Daarmee won Ajax, in tegenstelling tot vorige week (2-0 verlies), thuis wel van de Russen.

Het duel kreeg in de twintigste minuut een vervelende wending. Greory Bagdasaryan, speler van CSKA Moskou, liep een dubbele beenbreuk door een vervelende val. Hij werd door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

CSKA Moskou, dat momenteel eerste staat in de poulefase, verloor alleen thuis van Chelsea (0-1). Momenteel staat Ajax tweede, met negen punten heeft de ploeg een achterstand van drie punten op de Russische koploper. De volgende wedstrijd in de NextGenSeries wordt gespeeld op 29 november en vindt plaats op sportpark De Toekomst. De aanvangstijd van het duel is nog niet bekend.