Ajax A1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verliezend afgesloten. Op de zonnige thuishaven de Toekomst wist de ploeg vanmiddag geen vuist te maken tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht A1. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen versloeg FC Utrecht A1 Ajax ook al, en net als vandaag was daar niks op af te dingen.

De ploeg van Alfons Groenendijk en Kenneth Perez, die al het hele seizoen geteisterd wordt door blessures, begon in de vertrouwde 4-3-3-formatie zonder aanvoerder en sterkhouder Danzell Gravenberch. Een overtreding van zijn vervanger in het hart van de defensie, Kenny Tete (normaliter rechtsback), leidde na twintig minuten de openingstreffer voor de bezoekers in. Een meter of dertig voor de goal van Ajax-keeper Peter Leeuwenburgh maaide de 17-jarige Tete een tegenstander neer waarna een gele kaart voor de Ajacied volgde. De vrije trap bleek een buitenkansje voor de domstedelingen: 0-1.

Voor Boban Lazic was het na ruim een half uur einde oefening: de buitenspeler botste hard op de keeper van FC Utrecht toen hij een voorzet van El Hasnaoui wilde binnenknikken. De 19-jarige Ajacied moest per brancard het veld verlaten en werd later afgevoerd door een ambulance.

Een kwartier  na rust tekende invaller Branco van den Boomen voor de gelijkmaker. De controlerende middenvelder wist wel raad met een vrije trap vanaf vrijwel dezelfde positie als waaruit FC Utrecht in de eerste helft doel trof. Utrecht-goalie Havekotte raakte de bal nog wel, maar niet genoeg om een tegentreffer te voorkomen. De goal van Van den Boomen leek voor een opleving te zorgen bij de jeugdige Ajacieden, echter was FC Utrecht de ploeg die het meeste aanspraak maakte op een overwinning. De Utrechters konden dankzij de haperende verdediging van Ajax een aantal keer vrij aanleggen, maar de Utrecht-aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan.

FC Utrecht-verdediger Sean Kliber had dat wel, hij zette tien minuten voor tijd de gasten weer op voorsprong, wat ook meteen de uitslag bepaalde: 1-2.