Het is de A1 van Ajax niet gelukt om te winnen van PSV A1. De Amsterdammers verloren de wedstrijd op de Herdgang met 2-0. De doelpunten kwamen uit een penalty en een eigen goal. Dit is de tweede nederlaag op rij voor de A1.

Vroeg in de wedstrijd kreeg PSV A1 een penalty, die door Muzaqi werd benut. ”Dan sta je meteen al met 1-0 achter, bij voorhand was het dus al lastig voor ons”, analyseerde Alfons Groenendijk, trainer van de A1. ”Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen wij meer grip op het duel. We hadden in de eerste helft nog geen grote kansen, dus de 1-0 voor PSV was een terechte ruststand.”

In de tweede helft leek er geen doelpunt meer te vallen, maar uiteindelijk werd de score toch onbedoeld verdubbelt door Bas Kuipers (foto), verdediger van Ajax A1. De Ajacied schoot de bal in zijn eigen doel en maakte een eind aan alle hoop op de gelijkmaker.

”Het was te wisselvallig. Afgelopen dinsdag waren we hartstikke goed in de NextGen en nu startten we minder goed aan de wedstrijd. Het moet veel zakelijker en minder speels. We hoefden niet te verliezen vandaag.” De achterstand op de Eindhovenaren is door deze nederlaag nu vergroot tot 7 punten.

Scoreverloop: 6. Muzaqi 1-0, 90. Kuipers 2-0.

Opstelling Ajax A1: Norbert Alblas; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel (46. Tom Noordhoff, 52. Sheraldo Becker); Branco van den Boomen, Djavan Anderson (79. Nick de Bondt), Abdelmalek El Hasnaoui; Lucas Andersen, Queensy Menig (69. Derwin Martina), Sinan Keskin.