De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag met 3-3 gelijk gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Na een 0-3 achterstand op sportpark De Toekomst vochten de jongelingen onder leiding van de nieuwe trainer Alfons Groenendijk zich in de tweede helft terug door drie keer te scoren. De doelpuntenmakers aan de kant van Ajax waren Sinan Keskin, Darren Rosheuvel en Kenny Tete (foto). De Ajax A1 heeft na deze zware thuiswedstrijd een puntentotaal van dertien uit zeven wedstrijden. Groenendijk, die deze week het stokje over nam van Fred Grim, vindt zijn ploeg hiermee terug in de bovenste regionen van de landelijke A-competitie.

Tom Wuyts scoorde na ruim tien minuten spelen de eerste treffer van het duel en zette NAC op een 0-1 voorsprong. Mounir El Allouchi en Gijs van Baast scoorden na een half uur spelen vlot achter elkaar de 0-2 en 0-3. Na rust wist Ajax zich te herpakken en door goals van invaller Keskin en Rosheuvel kwam de spanning terug in de wedstrijd. Tete wist tien minuten voor tijd de 3-3 op het scorebord te zetten en door de verdediger pakte de A1 één punt tegen NAC.

Scoreverloop: 11. Wuyts 0-1, 29. El Allouchi 0-2, 32. Van Baast 0-3, 78. Keskin 1-3, 83. Rosheuvel 2-3, 86. Tete 3-3.

Opstelling Ajax: Alblas, Tete, Gravenberch, Kuipers, Rosheuvel, Van den Boomen (Keskin), El Hasnaoui, Anderson; De Bondt, Menig, Acolatse