Ajax A1 heeft zijn thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC A1 simpel gewonnen. Op De Toekomst behaalde de Amsterdammers eindelijk weer eens drie punten, na een goede wedstrijd. De wedstrijd leek te eindigen in een 3-0 overwinning voor de A1 van Ajax, maar uiteindelijk scoorde Willem ll/RKC A1 in de laatste minuut: 3-1.

De teams begonnen slordig aan de wedstrijd. Veel balverlies en slordige ballen bepaalden de eerste tien minuten. Ajax A1 kwam in de dertiende minuut wel op voorsprong. Nick de Bondt kwam over de zijkant met een voorzet die fenomenaal in de kruising belandde. Het eerste echte wapenfeit van Willem II/RKC A1, was pas in de achttiende minuut. Newien Ramlal schoot vanaf achttien meter ver naast het doel. Ondanks het slordige spel van Ajax viel de 2-0 nog voor de rust. Een slechte corner kwam via een omweg voor de goal. Na een aantal voeten te hebben gepasseerd, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Bas Kuipers die makkelijk de 2-0 kon binnen tikken.

In de tweede helft kwam Ajax al snel op een 3-0 voorsprong. Sheraldo Becker tikte de bal met een lage stift over de vallende keeper. In de 52 minuut kwam de A1 er goed uit in de counter, maar de vierde goal viel niet. Nick de Bondt schoot de bal uiteindelijk tegen de keeper aan. Willem II/RKC A1 had weinig in te brengen in de tweede helft. De A1 van Ajax speelde goed en had goed de controle over de bal. De laatste tien minuten was Ajax A1 erg slordig en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor de Brabanders. De 3-0 leek de eindstand te worden, maar in de 92e minuut scoorde Willem II/RKC A1 uiteindelijk toch nog uit een corner.

De A1 van Ajax heeft nu tien wedstrijden gespeeld en wist in die wedstrijden zestien punten te veroveren. Dit puntenaantal geeft de ploeg van Alfons Groenendijk recht op de zevende plek in de competitie.  PSV A1 staat bovenaan met zeven punten meer uit tien wedstrijden. Volgende week speelt de A1 weer een thuiswedstrijd. Ditmaal komt De Graafschap A1 op bezoek in Amsterdam.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel, Branco van den Boomen, Nick de Bondt, Abdel El Hasnaoui, Sinan Keskin, Sheraldo Becker (69. Derwin Martina), Queensy Menig (61. Boban Lazic)