Ajax A1 heeft woensdagavond een belangrijke overwinning geboekt in Alkmaar. De topwedstrijd tegen AZ A1 werd door de Amsterdammers met 2-5 gewonnen. Ezra Walian, Léon Bergsma, Abdelhak Nouri, debutant Noa Lang en een eigen doelpunt waren verantwoordelijk voor de doelpunten van het team van Frank Peereboom.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

De Amsterdammers startten de wedstrijd als vierde van de competitie. De A1 had vijf punten minder dan koploper AZ. Er moest dus gewonnen worden, wilde Ajax nog kans maken op de titel. In de eerste helft was Ajax heer en meester. De eerste aanval van de wedstrijd was gelijk raak. Een lage voorzet van Eiting werd bij de eerste paal keurig binnengetikt door Walian. Nog binnen het halfuur kwamen de bezoekers op 0-2: Bergsma kopte een vrije trap van Nouri goed binnen. Ajax bleef aandringen en besliste het duel eigenlijk al voor rust. Nouri stiftte de bal na een mooie actie over de AZ-doelman heen en zette de ruststand op het scorebord: 0-3.

In het begin van de tweede helft kreeg Ajax meerdere kansen om uit te lopen naar een 0-4 voorsprong. Dekker en Walian waren onder andere dichtbij een volgende Amsterdamse treffer. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Ajax leed balverlies op het middenveld en daar profiteerde AZ optimaal van. Echt spannend werd het vervolgens niet meer. Twintig minuten voor tijd schoot Walian de bal via een verdediger in het doel. In de slotfase leek AZ de eindstand te bepalen op 2-4, maar nog geen twee minuten later vergrote Ajax de score weer. De twee (competitie)debutanten Justin Kluivert en Noa Lang vonden elkaar goed, waarna laatstgenoemde zijn debuut mocht opluisteren met een doelpunt.

Met deze overwinning staat Ajax op een gedeelde tweede plaats met twee punten achterstand op AZ A1. Komende zaterdag speelt de A1 alweer de volgende wedstrijd. Op Sportpark de Toekomst is dan Willem II A1 de tegenstander.

Scoreverloop AZ A1 – Ajax A1 2-5 (0-3)