Ajax A1 heeft vanmiddag met 4-1 gewonnen van Roda JC A1. Kaj Sierhuis scoorde drie keer voor het team van trainer Aron Winter. De vierde Ajax-goal kwam op naam van Martijn Kaars.

De Amsterdammers begonnen onzorgvuldig aan de wedstrijd, maar waren gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Al vroeg in de wedstrijd tikte Kaj Sierhuis zijn ploeg op voorsprong. Na het doelpunt bleef de thuisploeg op zoek naar meer doelpunten. Het bleef echter onzorgvuldig in de passing, waardoor niet heel effectief met de kansen werd omgesprongen. Na ruim een halfuur spelen scoorde Kaj Sierhuis zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De spits werd één-op-één gezet voor de doelman door Noa Lang en faalde niet. Enkele minuten later completeerde het talent zijn hattrick door uit een hoge voorzet raak te schieten. Vlak voor rust scoorde Roda JC. Haydari werd niet aangevallen en kon ongehinderd de 3-1 binnenschieten.

In de tweede helft ging Ajax op zoek naar meer doelpunten. En daarvoor waren ook enkele goede mogelijkheden. De Roda-doelman wist een aantal schoten knap te keren en voorkwam meer tegendoelpunten. Vlak voor tijd werd hij alsnog gepasseerd: Anderson Lopez maakte een goede actie en gaf de bal voor op Martijn Kaars, die de bal eenvoudig kon binnentikken. Ajax A1 heeft na drie wedstrijden nu negen punten.