Ajax A1 heeft de eerste twee wedstrijden op de NextGen Series gewonnen. Gistermiddag zegevierden de Amsterdammers met 1-0 toen Kaj Sierhuis Ajax langs FC Barcelona kopte. Zondag nam het vlaggenschip van Ajax het op tegen ASA United, dat met 2-0 werd verslagen.

De wedstrijd tegen ASA United begon erg onrustig. Ajax had wel de overhand, maar werd alleen via de linkerkant gevaarlijk. Vince Gino Dekker, de koning van de assists, gaf twee keer goed voor. Eén keer miste Adham El Idrissi en in de 12e  minuut kopte Kaj Sierhuis, die gistermiddag tegen FC Barcelona de winnende maakte, net over. In de 18e minuut was Ajax opnieuw dicht bij een treffer. Deze keer kopte Dani de Wit de bal, uit een voorzet van Dekker, op de paal. Er was echter al tegen De Wit gefloten vanwege een overtreding.

Vlak na rust scoorde Adham El Idrissi op aangeven van Kaj Sierhuis de openingstreffer. De spits schoot uit de draai goed raak. In het vervolg van de wedstrijd kregen de Amsterdammers nog een aantal kleine mogelijkheden, maar ook ASA United kwam er zo nu en dan goed uit. Tien minuten voor tijd moest Groothuizen redding brengen op een goed schot van Tetteh. De wedstrijd werd enkele minuten later in het slot gegooid door Reda Boultam. De middenvelder schoot een vrije trap heerlijk binnen. Vlak voor tijd mocht ook ASA United op een mooie plek een vrije trap nemen. Groothuizen bracht met een mooie zweefduik redding. Met deze overwinning lijkt Ajax zich al geplaatst te hebben voor de volgende ronde.

Wedstrijdverloop Ajax – ASA United 2-0 (1-0):
’12. 1-0 Sierhuis
’52 2-0 Boultam