Ajax A1 heeft in strijd om de landstitel voor A-junioren hele goede zaken gedaan. De Amsterdammers wonnen dinsdag de mini-Klassieker met 1-0 door een mooi doelpunt van Carel Eiting. Door deze overwinning heeft Ajax de titelkansen nog in eigen hand.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding begon uitstekend aan de wedstrijd. Het kreeg binnen vijf minuten twee opgelegde kansen: eerst redde de Feyenoord-doelman op een inzet van Carel Eiting en niet veel later stuitte Kasper Dolberg op de goalie. Halverwege de eerste helft schoot Vaclav Cerny van afstand op doel. Bijlow wist ook deze inzet op knappe wijze te keren. Verdedigend gaf Ajax de gehele eerste helft eigenlijk weinig weg.

Na rust waren Vaclav Cerny en Dani de Wit dichtbij de openingstreffer, maar keer op keer lag de Rotterdamse doelman weer in de weg. Na een sneller counter was ook Abdelhak Nouri dicht bij een doelpunt. Met een schitterend geplaatste bal raakte de talentvolle middenvelder de paal. In dezelfde fase leken de bezoekers er steeds meer in te geloven. Via een goede aanval kreeg het zowaar nog een hele goede kans op de 0-1. Jeffrey de Lange bracht twee keer uitstekend redding en hield zijn ploeg daarmee overeind. In de tegenstoot kreeg Ajax een vrije trap. Uit de rebound kreeg Carel Eiting de bal op de rand van de zestien, waarna hij knap raak schoot. Ook na de 1-0-voorsprong bleef de thuisploeg aandringen. Ook na pogingen van Adham El Idrissi, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri bleef een tweede Ajax-treffer uit. Door de overwinning heeft Ajax de titelkansen nog in eigen hand. Het staat nu twee punten achter op AZ. De Alkmaarders komen op 30 april op bezoek op Sportpark de Toekomst.

Trainer Gery Vink baalde er na afloop van dat zijn ploeg de wedstrijd niet eerder besliste. “We kregen twee grote kansen in de openingsfase. Die maken we niet en dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. We waren de bovenliggende partij, kregen daarna nog drie 100%-kansen en als Feyenoord zo in de wedstrijd blijft ga je meer en meer tegen jezelf voetballen. Gelukkig schoot Carel Eiting vanuit de tweede lijn schitterend binnen. Ik ben trots op de jongens dat ze dit na twee wedstrijden in een kort tijdsbestek op de mat hebben weten te leggen”, blikt de trainer terug op de officiële website.

“Als we vandaag niet hadden gewonnen zou de landstitel erg lastig worden”, vervolgt Vink. “Nu hebben we alles nog in eigen hand, drie keer winnen en je bent er. PSV heeft nog een lastig programma, wij krijgen AZ nog thuis en mogen nog uit naar FC Utrecht en Willem II. Een mooie uitdaging!”

Wedstrijdverloop Ajax A1 – Feyenoord A1 1-0 (0-0):
‘76. 1-0 Eiting

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Van Zweeden (‘46. Bakboord), De Ligt, Bergsma, Zeefuik; Eiting, Nouri, De Wit; Cerny, Dolberg (‘57. Sierhuis), Dekker (‘66. El Idrissi).

Samenvatting Ajax A1 – Feyenoord A1:

https://www.youtube.com/watch?v=TUAD0SyiU-s