De Ajax A1 heeft woensdagmiddag de eerste Youth League-wedstrijd gespeeld. In Duitsland werd er met 2-3 gewonnen van Schalke 04 U19. Voor de bezoekers uit Amsterdam scoorden Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny (foto).

Ajax begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde al na één minuut in een goede kans voor spits Dolberg. Deze werd echter nog gemist maar in de zevende minuut was het wél raak: na een mooie aanval was Nouri het eindstation die een voorzet van Cerny goed binnen schoot. Vlak na de 0-1 werd Ajax weer gevaarlijk, dit keer schoot Cerny de bal tegen de keeper aan. Na ruim een halfuur verdubbelde Ajax de voorsprong, uit een vrije trap van Dekker kopte De Ligt de 0-2 binnen. Een paar minuten na de 0-2 werd Ajax nog een keer gevaarlijk, Nouri schoot de bal maar net over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft deed Schalke 04 iets terug: 1-2.

Een kleine tien minuten in de tweede helft schoot Cerny de Amsterdammers op een 1-3 voorsprong. Na een mooie pass van De Wit kon de Tsjech alleen op de Duitse doelman af, waarna hij beheerst afrondde. Met nog iets minder dan een half uur te spelen scoorde Schalke 04 de 2-3. Van de Beek en Cerny kregen nog goede kansen om de score verder in Amsterdams voordeel uit te breiden maar slaagden hier helaas niet in. Ook Schalke werd in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk, maar Ajax wist de eerste Youth League-wedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten.

Op 21 oktober is de returnwedstrijd op Sportpark de Toekomst. Dan wordt duidelijk of Ajax de eerste ronde van het Domestic Champions Path (de knock-outfase van de Youth League) doorkomt.

Opstelling Ajax A1:

Van Bladeren; Zeefuik, De Ligt (’72 Bergsma), Bakboord, De Wit (’59 Van Zweeden); Eiting, Van de Beek, Nouri (’86 Walian); Cerny, Dolberg, Dekker.

Scoreverloop Schalke 04 U19 – Ajax A1 2-3 (1-2):

‘7 0-1 Nouri Ajax nieuws Ajax1.nl
’34 0-2 De Ligt Ajax A1
‘45+1 1-2 Schalke 04 Ajax A1
’53 1-3 Cerny Ajax A1
’65 2-3 Schalke 04 Ajax A1