© Proshots

‘Ajax-B’ kwam vanmiddag om twee uur in Epe in actie tegen OFI Kreta. De nummer 13 van de Griekse competitie nam het op tegen de volgende elf namen: Kotarski, Timber, Magallan, Botman, Pierie; Schöne, Ekkelenkamp, De Wit; Labyad, Huntelaar, Lang.

Slordige eerste

Ajax begon goed aan de eerste helft. Al snel kreeg Ajax via Noa Lang een goede kans om de score te openen. Niet veel later in de vierde minuut was het Klaas-Jan Huntelaar die de brilstand van het bord liet verdwijnen. Dani de Wit veroverde de bal, gaf de bal aan Lang die met een mooie steekpass Huntelaar in stelling bracht. ‘The Hunter’ scoorde met een stiftje op fraaie wijze. Niet veel later is het Semedo die voor OFI Kreta weet te scoren. Ajax was erg slordig bij vlagen en gaf de Grieken soms te veel mogelijkheden om te voetballen. Na iets minder dan een half uur is het Ajax die de voorsprong pakt. Labyad geeft de bal hard en laag voor op Dani de Wit die vrij staat bij de tweede paal. Het afronden was dan ook uiterst simpel voor de middenvelder. Twee keer werd Ten Hag gedwongen om te wisselen. Jurriën Timber en Jurgen Ekkelenkamp moesten er geblesseerd af. Quinten Timber en Siem de Jong namen hun plek in.

Doelpuntrijke tweede

Ajax komt ongewijzigd uit de kleedkamer. Na slecht verdedigen aan Amsterdamse zijde kan Semedo vlak na rust Tsilianidis bedienen die voor de 2-2 zorgt. Gelukkig voor Ajax is het niet veel later alweer 3-2 Kik Pierie scoort nadat de bal niet goed wordt weggewerkt uit het zestienmetergebied van de Grieken. Ajax lijkt daarna op stoom te zijn gekomen want niet veel later is het wederom Huntelaar die scoort, Lang schiet op de paal waardoor de bal voor de voeten van Huntelaar komt die simpel kan afronden. Na iets meer dan een uur moet Siem de Jong geblesseerd het veld verlaten. De blessuregevoelige middenvelder greep naar zijn hamstring, Kenneth Taylor nam zijn plek in. Vlak na de wissel is het Dani de Wit die ook voor zijn tweede tekent. Hij schiet de bal fraai achter keeper Dermitzakis. Met nog tien minuten te spelen krijgt Ajax een vrije trap op een voor Schöne prettige positie. Zo blijkt als hij uithaalt en de bal hard en strak in de linker kruising schiet, 6-2. Vlak na de 6-2 mag Danilo Pereira nog wat minuten meepikken, hij vervangt Lasse Schöne. Zo wint Ajax de eerste oefenwedstrijd van de dag ruim met 6-2 van OFI Kreta. Vanavond om 19.00 zal ‘Ajax-A’ in het Olympisch Stadion in actie komen tegen Panathinaikos. Deze wedstrijd is live te zien via Ziggo Sport.