Vandaag stonden voor de B1 van Ajax de eerste twee wedstrijden van de Aegon Future Cup op het programma. ‘s Ochtends werd er tegen Celtic gespeeld, ‘s middags was Corinthians de tegenstander. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten, waardoor een plek in de halve finale zo goed als zeker is.

Ajax – Celtic

In de wedstrijd tegen Celtic hadden de Amsterdamse talenten het betere van het spel. Vooral Donny van de Beek en Abdelhak Nouri blonken uit. Zij lieten met fraaie acties en goede doelpogingen zien waarom ze normaal gesproken al in de A1 spelen. Toch bleef een doelpunt lang uit, ondanks goede mogelijkheden. Uiteindelijk hielp een eigen goal van Celtic de Amsterdammers aan de overwinning. Een pass van Dilrosun belandde via een Celtic speler in het Schotse doel.

Ajax – Corinthians

De volgende tegenstander voor Ajax B1 was Corinthians. ‘s Ochtends had de Braziliaanse ploeg al met 4-0 van Liverpool verloren en ook de wedstrijd tegen Ajax eindigde in deze cijfers. Opnieuw was Abdelhak Nouri één van de uitblinkers met fraaie acties langs de achterlijn. Ook zijn treffer kwam na een mooie actie tot stand. Verder was er een grote rol weggelegd voor Magnus Karlsson, die twee keer scoorde. De vierde treffer kwam op naam van Dani de Wit, die de bal binnenkopte uit een hoekschop van Kurban.

Morgen om 12.00 staat voor de B1 de laatste groepswedstrijd op het programma, Liverpool is dan de tegenstander. Later in de middag zal voor de jonge Ajacieden dan zeer waarschijnlijk de halve finale volgen.

Stand poule A:

1. Ajax 2 6 (+5)
2. Liverpool 2 3 (+3)
3. Celtic 2 3 (0)
4. Corinthians 2 0 (-8)